Ajuntament

Tràmit amb certificat Sol·licitud de Certificat IdCAT

Whatsapp Correu

Aquest tràmit et permet sol·licitar el certificat idCAT. És un certificat reconegut d'identificació i signatura electrònica, emès per l'Agència Catalana de Certificació - CATCert , que assegura la integritat i confidencialitat de les transaccions electròniques garantint la identitat dels ciutadans i de les ciutadanes. 

Podeu signar correus i documents electrònics així com fer tràmits amb les administracions locals, la Generalitat de Catalunya i l'Administració de l'Estat.  

 

Tramitació

Qui el pot demanar?

Qualsevol persona major de 18 anys, amb DNI, NIE o Passaport en vigor,  interessada en relacionar-se telemàticament amb organismes i entitats, i realitzar transaccions que requereixen identificació. 

Com es pot demanar?

Per efectuar el tràmit de forma presencial a qualsevol oficina, és imprescindible demanar cita prèvia que es podrà sol·licitar al web municipal https://citaprevia.viladecavalls.cat/viladecavalls o per telèfon al 93 788 71 41. En tràmits presencials caldrà que t’identifiquis mitjançant DNI o qualsevol altre document identificatiu equivalent amb fotografia.

  • El procediment per a obtenir el certificat idCAT consta de 3 passos:

1. Petició del certificat a través d´Internet.


Has d’omplir el formulari de sol.licitud que trobaras a Certificat IDCAT. Aquesta sol·licitud cal fer-la des de l'ordinador en el qual voldras deixar instal·lat el certificat. Les dades indicades a la sol.licitud han de ser exactes a les dades del teu document d´identitat i aquest ha d’estar en vigor. En els casos que disposis d´un anterior certificat Idcat que no hagi caducat, prèviament has de fer la revocació d’aquest.

2. Una vegada tramitada la sol·licitud, caldrà que t’acreditis presencialment a qualsevol qualsevol de les Entitats col·laboradores de CATCert. Si has escollit Viladecavalls, sol·licita cita prèvia per validar el teu certificat digital. Caldrà que aportis el DNI original en vigor.


3. Una vegada validat, podràs instal·lar el certificat a l'ordinador des del qual vas fer la sol·licitud.

Quan es pot demanar?

Durant tot l'any.

Cost?

Gratuït.

Servei

Atenció al Ciutadà.

Termini màxim per resoldre i notificar

Immediat.

Documentació que cal aportar

Original del document acreditatiu d'identitat  en vigor (DNI,NIE,Passaport) 

La persona interesada o qui la representi es responsabilitza de la veracitat dels documents aportats, d'acord amb l'article 28.7 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions publiques.

 

Normativa

Sentit del silenci

Per la naturalesa del tràmit no es contempla. 

Recursos

Per la naturalesa del tràmit no es contempla. 

Normativa

Llei 59/2003, de 19 de desembre, de signatura electrònica.
Normativa genèrica relacionada amb la tramitació

 

Més informació

Pots consultar més informació de l'IdCat a Certificat IDCAT Abans de fer la sol·licitud comproveu la compatibilitat del vostre equip .

Ajuntament de Viladecavalls
C/ Antoni Soler i Hospital, 7-9
08232 Viladecavalls
Telèfon: 93 788 71 41
Podem ajudar-te?
Tancar
Baner Flotant Quadrat Telf Email
Projecte desenvolupat per Projecte desenvolupat per eCityclic i Proyecto web desarrollado por Semic